Hoppa till sidans innehåll

Klubbens LVG-träningar kör igång!

18 JUN 2020 16:17
På grund av corona har Knivsta CK:s landsvägsträningar varit inställda under våren. Nu kommer de äntligen att börja dra igång igen.
 • Uppdaterad: 18 JUN 2020 16:17

Svenska Cykelförbundet har meddelat planerade lättnader för tävlingsverksamheten i cykelsporten. Detta tolkar styrelsen i Knivsta CK som att även träningsverksamheten bör kunna dra igång. Fr.o.m. den 21 juni kör vi därmed våra gruppträningar på landsväg med vanliga tider, tisdagar och torsdagar kl 18:30 samt söndagar 9:00. På tisdagar har vi inriktningen klungkörning, torsdagar kan vi ha vissa tempo-/intervallinslag och på söndagar distanspass. Fart kommer att vara efter kamrat och de som samlas inför träningen får bestämma inriktning på träningen och dela upp i lämpliga fartgrupper. På tisdagar kommer dock en ledarledd grupp finnas för de som vill cykla runt 25 km/h i snitt. Där är nybörjare varmt välkomna, du får instruktioner under turens gång om du känner sig osäker.Använd gärna klubbens Facebook-sida och skriv in om du tänker komma till ett träningstillfälle, förslag på runda och vilket ungefärligt tempo du vill hålla. Det gör det lättare för andra att veta om det kommer cyklister med samma ambitionsnivå.Samling vid klubbstugan vid elljusspåret, tänk på att det är lite extra besvärligt att ta sig fram vid cirkulationsplatsen ner till Boängsvägen. Det går dock att ta sig fram på gång- och cykelbanan eller cykla bakom Kolugnsvägen alternativt från Alsike.Även om vi nu drar igång träningarna innebär detta inte att vi ska släppa på tänket att inte sprida smitta och inte belasta sjukvården i onödan. När man deltar i Knivsta CK:s cykelträning gäller därmed följande: • Totalt förbud mot deltagande i cykelträningen om man inte är hundraprocentigt frisk. Minsta lilla halskänning innebär träningsförbud med klubben.

 • Att snyta sig får endast göras längst bak i klungan, några meter bakom alla andra cyklister.

 • Vi tränar i mindre grupper, max 5-10 personer. Om fler dyker upp på samlingen innan träning får man dela upp sig i flera fartgrupper.

 • Vi cyklar i möjligaste mån i en rad efter varandra, inte i bredd då man ligger närmare annan cyklist.

 • Vi skruvar ner tempot och målsättningen med träningen, i synnerhet om man inte är väl samkörd med de andra deltagarna. Vi cyklar för att hålla igång men ska inte pressa oss till gränsen av vår förmåga. Detta för att minska olycksrisken så mycket som möjligt då vi verkligen inte vill belasta sjukvården i detta läge.

 • Vi har ännu högre säkerhetsmarginaler och risktänk än vanligt när vi cyklar i grupp. Vi har inga spurtuppgörelser eller andra riskabla träningsinslag. Även detta för att minska olycksrisken.

 • Om man ska fika under ett långpass håller vi oss utomhus.

 • Vi delar inte vattenflaskor.

 • Vi har ingen kroppskontakt.

 • Vi påminner varandra om ovanstående och har respekt för varandra.
Skribent: David Lundqvist
Epost: Adressen Gömd

Tack till våra sponsorer: 

Adriansson Advokatbyrå

 

KVANTUM_KNIVSTA_300ppi (Mobile)
Bildemo

Relita


Postadress:
Knivsta CK - Cykel
Knivsta Cykelklubb, Boängsvägen 150B
74192 Knivsta

Kontakt:
Tel: 0705380736
E-post: This is a mailto link

Se all info