Hoppa till sidans innehåll

Tävling


För att delta i tävlingsklass på såväl nationell- som internationell nivå måste man tillhöra en förening ansluten till Svenska Cykelförbundet och inneha tävlingslicens. 

Som cyklist och medlem i en cykelklubb kan man själv ansöka om och betala för licens. 

Svenska cykelförbundets tävlingskalender

Tävlingslicens

 

Ska du cykla Vätternrundan, Halvvättern, Siljan runt eller något annat motionslopp på landsvägscykel? Då kan du både träna och genomföra loppen tillsammans med oss i Knivsta Cykelklubb.

Vi organiserar träning i olika grupper anpassat till din ambitionsnivå. Vid intresse kan vi också fixa anmälningar, resor och logi till de olika arrangemangen. För att lyckas med det krävs det engagemang från er medlemmar.  

Vätternrundan 2021

Vätternrundan är Sveriges största motionslopp för cykel. År 2021, kommer vi i Knivsta CK att ta oss an utmaningen att trampa ett varv runt landets nästa största sjö. Landsvägscykling i grupp är ett lagarbete, och ju fler vi blir desto större är våra möjligheter att få en trevlig resa!

Vårt primära tidsmål i Knivsta CK är att få en grupp som tar sig runt under 9,5 timmar. Det är en tid som är utmanande för många, men ändå inom räckhåll så länge man är förberedd. Det innebär en ungefärlig snitthastighet på drygt 34 km/h. Kom ihåg att med en väl sammanhållen klunga blir vi många som kan hjälpas åt och det blir det betydligt lättare att hålla farten.

 

Vi kommer att ha ledare som hjälper oss med förberedelserna under vinter och vår samt håller ihop gruppen runt Vättern. Det är viktigt att du kan komma på ett antal träningstillfällen med cykelklubben under våren så att vi blir samkörda!

 

Genom att cykla Vätternrundan med Knivsta CK får du:

- Möjlighet att träna tillsammans med andra som siktar mot samma mål och bli ett sammansvetsat gäng

- Förslag på träningsupplägg av rutinerade cyklister

- 200 kr rabatt på köp av klubbens cykeltröja

- Vattenflaska med Knivsta CK:s logga

Vill du vara med? Skriv till This is a mailto link senast den 4 oktober.

Uppdaterad: 03 APR 2020 16:57 Skribent: Sofie Blomgren
E-post: Adressen Gömd

Tack till våra sponsorer: 

Adriansson Advokatbyrå

 

KVANTUM_KNIVSTA_300ppi (Mobile)

Recover_1080x1080.jpg


Postadress:
Knivsta CK - Cykel
Knivsta Cykelklubb, Boängsvägen 150B
74192 Knivsta

Kontakt:
Tel: 0705380736
E-post: This is a mailto link

Se all info